‘Bij Kansrijk kan onze dochter helemaal zichzelf zijn en ervaart ze weer rust’

Kansrijk leert kinderen om inzicht te krijgen in zichzelf. Dat ervaarde ook de twaalfjarige Sanne. Sociaal emotioneel had ze het zwaar op de basisschool en raakte ze snel overstuur. Dankzij Kansrijk ervaart ze weer rust en leert ze zichzelf steeds beter kennen. Moeder Janneke vertelt over Sanne en de ervaringen met Kansrijk.

Het was in groep 7 dat Sanne dagelijks overprikkeld thuiskwam van school. Vaak overstuur en allesbehalve blij. Sanne is een jonge leerling, vertelt haar moeder. De ene dag is ze druk, de andere dag wat in zichzelf gekeerd. Een bijzonder en lief meisje. Ze besluiten hulp te zoeken om ervoor te zorgen dat Sanne zich weer beter gaat voelen op school.

Steviger karakter

“Op het moment dat ik meer ging lezen over Kansrijk, wist ik meteen: dit is ‘t. Het was zo passend. Sanne op het lijf geschreven.” Sanne kan één dag in de week naar Kansrijk, ze staat er goed genoeg voor op school. “We vinden het ook belangrijker dat ze een wat steviger karakter krijgt, dan dat ze hoge cijfers haalt”, vertelt Janneke.

Kansrijk is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die problemen hebben met het verwerken van informatie en de omgang met klasgenoten. Ze zoeken de oplossing door kinderen leren inzicht te krijgen in het eigen functioneren, het draait niet om extra lesstof. Eén ochtend per week volgen ze een programma afgestemd op hun individuele behoeften, in kleine groepen.

‘Meer ruimte in haar hoofd’

Voor Sanne is de wekelijkse dag Kansrijk een gewenst pauzemoment. “De kinderen in haar groep veroordelen elkaar niet, ze kan daar helemaal zichzelf zijn. Het is een prettige, veilige en rustige omgeving, echt een fijne onderbreking in de week.”

De rust van één dag Kansrijk in de week heeft Sanne meer ruimte in haar hoofd gegeven.

Of zoals Sanne het zelf zegt: ‘Bij Kansrijk leer ik mezelf beter kennen.’ Ook moeder ziet positieve verandering bij haar dochter. Ze zit weer lekker in haar vel. Als haar onrecht wordt aangedaan, kan ze daar rustig over vertellen en raakt ze niet meer overstuur. Janneke is blij dat ze de stap naar Kansrijk gemaakt hebben. “Door het structurele karakter kun je verandering teweegbrengen. Dat zien we ook bij Sanne. Schroom niet om deze hulp in te schakelen.”

Neem contact op met Kansrijk

Heb je vragen of wil je persoonlijk iemand spreken over de mogelijkheden van Kansrijk? Neem contact op met De Kracht via 013 21 00 126 of stuur een e-mail. Contact opnemen met Kansrijk

Lees de ervaring van een ouder

Moeder Danielle vertelt over haar zoon Jayden, hij bloeide op bij Kansrijk: 'Bij Kansrijk leert Jayden kinderen kennen die net als hij wat extra hulp nodig hebben' Naar het verhaal van moeder Danielle