Kansrijk voor jouw kind

Soms lukt het jouw kind niet om mee te komen in de les, ook al lijken alle voorwaarden goed te zijn. Er zijn bijvoorbeeld problemen met het begrijpen van situaties, het functioneren in de klas of de omgang met klasgenoten. Jouw kind loopt vast en kan een steeds negatiever zelfbeeld krijgen, dat hij moeilijk los kan laten. Kansrijk leert jouw kind om inzicht te krijgen in zichzelf, zodat het weer mogelijk wordt om te groeien.

Wat is Kansrijk?

Kansrijk is een voorziening voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die problemen hebben met het verwerken van informatie en de omgang met klasgenoten. Vaak zijn er problemen in de communicatie. Het kind begrijpt zijn omgeving, hij komt niet tot werken en krijgt het niet voor elkaar om door te zetten als het moeilijk wordt. Kansrijk biedt een keer per week ondersteuning bij De Kracht. Daar leert hij het eigen gedrag beter te begrijpen en we leren hem vaardigheden om beter te functioneren op de school.

Twijfel je of dit interessant is voor jouw kind? Wacht niet te lang, neem gerust contact met ons op! Hoe eerder jouw kind op de juiste plek zit, hoe beter voor zijn ontwikkeling!

Hoe gaat Kansrijk te werk?

We zoeken de oplossing door kinderen leren inzicht te krijgen in het eigen functioneren en niet in het aanbieden van extra (les)stof. Kansrijk onderscheidt zich van andere voorzieningen voor kinderen omdat ze op hun eigen school blijven. Eén ochtend per week komt hij naar Kansrijk. Daar starten we de dag met een groep van maximaal 16 kinderen. De kinderen worden verdeeld in twee groepen en volgen een programma, afgestemd op hun individuele behoeften. Het voordeel is dat jouw kind de basisschoolperiode op zijn eigen school kan afmaken.

Positieve, oplossingsgerichte aanpak

We kiezen voor een positieve, oplossingsgerichte aanpak en werken hierin samen met jou als ouder(s)/verzorger(s) en de school. We kijken wat jouw kind specifiek nodig heeft. Denk aan structuur, duidelijkheid, voorspelbaarheid en ontdekkingsgericht werken. We maken een persoonlijk begeleidingsplan dat is afgestemd op de situatie/omgeving van jouw kind. In ons programma kunnen we hierdoor rekening houden met belemmerende en bevorderende factoren van ieder kind en de persoonlijke leerdoelen.

Meer zelfkennis en meer zelfvertrouwen voor jouw kind

In onze groep leert jouw kind zichzelf beter kennen. Daarnaast ontmoet hij gelijkgestemden en ontdekt hij dat er kinderen zijn die net zo denken als hem. Je merkt dat kinderen beter in hun vel gaan zitten, hun zelfvertrouwen en welbevinden groeit. Dat is ook merkbaar op school. De omgang en communicatie met klasgenoten en leerkrachten gaat beter verlopen.

In het programma ligt de nadruk op het leren ontdekken van ‘wie ben ik’ en het versterken van het zelfbeeld. In een van de twee programma’s, voorheen de bovenbouwgroep, is er daarnaast aandacht voor de ontwikkeling van studievaardigheden en bereiden we kinderen voor op het voortgezet onderwijs.

Meer informatie over Kansrijk

Heb je vragen of wil je liever persoonlijk iemand spreken over de mogelijkheden van Kansrijk? Neem dan direct contact op met De Kracht via 013 21 00 126 of stuur een mail naar kansrijk@dekracht.com. Rolph van Seeters kan je alles vertellen over de mogelijkheden bij Kansrijk.

Aanvraagformulier

Download hier het aanvraagformulier Kansrijk 2021 – 2022

Waar het woord ‘hij’ wordt gebruikt, kan uiteraard ook het woord ‘zij’ staan. 

Lees de ervaring van een ouder

Moeder Danielle vertelt over haar zoon Jayden, hij bloeide op bij Kansrijk: 'Bij Kansrijk leert Jayden kinderen kennen die net als hij wat extra hulp nodig hebben' Naar het verhaal van moeder Danielle

Neem contact op met Kansrijk

Heb je vragen of wil je persoonlijk iemand spreken over de mogelijkheden van Kansrijk? Neem contact op met De Kracht via 013 21 00 126 of stuur een e-mail. Contact opnemen met Kansrijk