Onderzoek cognitief functioneren

Als het leren niet zo goed lukt, ligt dat lang niet altijd aan de intelligentie van je kind. Bij dit onderzoek kijken we naar deelaspecten van het cognitieve functioneren. Hiermee bedoelen we functies die te maken hebben met het verwerken van informatie. Denk aan aandacht, het geheugen en de werkhouding. Ook kijken we hoe goed de executieve functies van je kind ontwikkeld zijn. Dat zijn denkprocessen die nodig zijn om activiteiten te plannen en aan te sturen. Dit onderzoek laat zien hoe, en in welke mate, al deze dingen van invloed zijn op de ontwikkeling van jouw kind, op zijn leerproces en op zijn functioneren op school.

Kosten

Een onderzoek naar deelaspecten van het cognitieve functioneren is maatwerk. Wij maken graag een offerte voor je. In veel gevallen krijg je de kosten vergoed.

Heb je vragen of wil je een onderzoek aanvragen?

Ben je ouder of verzorger en wil je een onderzoek aanvragen voor je kind? Of heb je andere vragen? Stuur dan een mail naar onze gedragsdeskundige Maud Straathof, m.straathof@dekracht.com. In onze online folder vind je ook veel antwoorden.