Nog enkele plaatsen vrij, schrijf je snel in

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de training Hechting en Trauma (start op 27 sep), Prikkelverwerking bij leerlingen (start op 1 okt) en de training Versterk je persoonlijke effectiviteit (start op 24 okt).

Schrijf je dus nu snel in!

Ook voor de training Executieve functies en growth en fixed mindset op 13 maart 2019 zijn nog plaatsen beschikbaar.

Hechting en Trauma
Ken je ze, de leerlingen met een beladen achtergrond of thuissituatie, al dan niet met een gediagnosticeerde hechtingsproblematiek maar in ieder geval met gedrag wat je veel energie kost en waar je maar weinig grip op lijkt te kunnen krijgen? Hoe kun je met hen het beste omgaan zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en jij je energie evenredig kunt verdelen over de hele groep? In deze training gaan we in op de nieuwste inzichten, modellen en ontdekkingen op dit gebied en wat dit betekent voor jou als onderwijsgevende of onderwijsondersteuner. De verschillende bouwstenen van hechting komen aan bod evenals het herkennen hiervan en het inzetten van het meest adequate leerkrachtgedrag. We geven handvatten voor de meest efficiënte interventies en gedragingen en plaatsen traumatische ervaringen van leerlingen in relatie met hechting.
Contactpersoon: Maud Straathof: m.straathof@dekracht.com

Prikkelverwerking bij leerlingen
Je kent ze wel, de leerlingen die de hele dag onrustig op of naast hun stoel zitten, of die als eerste een vlieg in het lokaal opmerken. Maar ook de leerling waarbij je het gevoel hebt dat niets binnenkomt, is je wellicht niet vreemd….. Mogelijk is er bij deze leerlingen sprake van een verstoorde prikkelverwerking. Deze training geeft je inzicht in hoe prikkelverwerking bij leerlingen werkt en hoe je onder- en overprikkeling kunt herkennen. Je krijgt handvatten hoe je een leerling optimaal kan ondersteunen in het omgaan met prikkels. Daarnaast leer je hoe je een gunstige leeromgeving kan creëren.
Contactpersoon: Rochelle van den Berg, r.vdberg@dekracht.com

Versterk je persoonlijke effectiviteit
Ken je dat? Je hebt tijdens je leven en je carrière al zoveel opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd, dat je denkt het nu toch wel allemaal te weten? Maar toch ontdek je regelmatig dat dingen nog steeds niet gaan zoals jij zou willen. En wat blijkt? Het zijn steeds dezelfde patronen die je in de weg staan. Vaardigheden aanleren is één, maar wat daaronder zit aan patronen en overtuigingen heeft een wezenlijke invloed op jouw “zijn”. Wil je leren om belemmerende patronen en overtuigingen op effectieve wijze om te zetten naar waardevol handelen? Dan is het volgen van deze training een mooie kans!
Contactpersoon: Natacha Dekkers: n.dekkers@dekracht.com

Executieve functies en growth en fixed mindset
Ken jij een leerling die steeds weer opnieuw spullen kwijt is of spullen vergeet? Moeite heeft om op tijd aan taken te beginnen? Dingen te onthouden of te concentreren op schoolse taken? Simpele taken niet voor elkaar krijgt? Een achterstand in de ontwikkeling van de executieve functies zou daarin een rol kunnen spelen. Daarnaast zijn er leerlingen met zwakke executieve functies en gedragsproblemen en/of sociaal emotionele problemen. Tijdens deze training leer je wat executieve functies zijn en hoe daarbij problemen kunnen ontstaan. We bekijken wat school, in samenspraak met ouders en leerling, kan betekenen m.b.t. de ontwikkeling van executieve functies en hoe je in samenwerking met de leerling de executieve functies kunt stimuleren of verbeteren.
Contactpersoon: Hilde van Rijsewijk: h.vrijsewijk@dekracht.com