High Ten VO

Docenten in het VO hebben er dagelijks mee te maken; Klassen waarin veel onrust heerst. Gedurende het schooljaar heeft de klas zich gevormd tot meerdere groepjes. Er wordt gepest en meerdere leerlingen voelen zich niet veilig of prettig in de klas. Een High ten kan ingezet worden om de sfeer in dit soort klassen te verbeteren. Nog krachtiger is het om een High ten preventief in te zetten.

Doel: 

Vanuit bewustzijn van eigen doen en handelen, meer begrip en respect voor de ander creëren waardoor de sfeer in de klas, en de omgang met elkaar, positief beïnvloed wordt. 

Deze training wordt in één dag aangeboden.

Werkwijze 

Er wordt gestart met een observatie in de betreffende klas. Vervolgens voert de trainer een gesprek met de mentor waarbij de dynamiek van de groep in beeld wordt gebracht. Op basis daarvan wordt de klassentraining ontworpen. Dit is een bijeenkomst van 4 uur, waarin de leerlingen zichzelf en elkaar beter gaan leren kennen en begrijpen. Afsluitend is er een evaluatie met de mentor waarin wordt gekeken naar een pedagogisch groepsplan en ideeën voor de mentorlessen worden besproken. 

Contact over training voor leerlingen

Wil je meer weten over de trainingen voor leerlingen? Onze trainers geven deze trainingen op school. Stel je vragen via dit formulier. We komen zo snel mogelijk bij je terug.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.