Coaching

Coaching helpt als je dreigt vast te lopen in je werk, als je wil werken aan een persoonlijk doel of als je je gedrag onder de loep wil nemen. Een coach luistert naar je. Hij kijkt samen met jou naar de dingen die niet lekker lopen en naar de invloed die jij daarop hebt met jouw gedrag. Vaak zijn er patronen ingesleten en helpt het om die te doorbreken. Dat gaat vaak niet vanzelf, de coach en begeleidt je bij dat proces. Het resultaat van zo’n coachtraject is dat jij je goed voelt en weer vol vertrouwen je werk kunt doen.

Voor wie

Iedereen die werkt in het onderwijs en die zich wil ontwikkelen als persoon. Denk aan leerkrachten, docenten en IB’ers, maar ook hele teams.

Aanpak

We beginnen met een uitgebreid intakegesprek waarin we je hulpvraag boven tafel krijgen. Aan de hand daarvan bepalen we op welke manier we je gaan coachen. Denk aan gesprekken, opnamen in de klas of een combinatie daarvan.

Onze coaches

De erkende coaches van De Kracht hebben ervaring in het onderwijs. Ze begrijpen het vak en kunnen daardoor gericht aan de slag met jouw hulpvraag. Ze observeren, luisteren, vragen door en vatten samen. Hun doel: jou ondersteunen, zodat jij je sterker voelt in je werk.

Kosten

De kosten zijn afhankelijke van de vorm van coachen en het aantal sessies. Na een intakegesprek geeft de coach aan hoeveel sessies hij denkt dat er nodig zijn en wat dat kost.

Vormen van coaching

We hebben verschillende vormen van coaching. Tijdens de intake bepalen we welke vorm we inzetten.

Coachgesprekken

In een aantal gesprekken met een erkende coach ga je aan de slag met jouw ontwikkeling op didactisch, pedagogisch of persoonlijk vlak. Of een combinatie hiervan.

  • Je krijgt een coach met ervaring in het onderwijswerkveld waardoor je heel gericht aan de slag kunt.

Beeldcoaching

Bij beeldcoaching maken we video-opnamen in de klas. De beelden bespreek je met je coach. Uiteraard op een integere manier. De coach geeft je tools en bespreekt hoe je die het beste kunt inzetten.

  • Je krijgt zicht op je eigen handelen
  • Je wordt je bewust van je manier van lesgeven

Live-coaching

Bij live-coaching krijg je tijdens het lesgeven feedback via een oortje. De aanwijzingen kun je direct toepassen. De feedback komt van een gecertificeerde live-coach die via een camera meekijkt met jouw les. De opnamen bespreek je samen na.

  • Je kunt alle suggesties meteen toepassen
  • De oefensituaties zijn realistischer dan wanneer de coach achterin de klas zit is. Leerlingen gedragen zich dan toch net wat anders
  • Een deskundige die meteen te hulp kan schieten geeft een veilig gevoel

Kijken met kinderen

Kijken met kinderen is een groepsinterventie. We filmen tijdens de les en bespreken de beelden met jou als leraar én je klas. Op deze manier krijgen leerlingen inzicht in hun eigen leer- en werkgedrag en leren ze hoe zij als individu een positieve bijdrage kunnen leveren aan het groepsproces. Deze vorm van coaching bieden we ook aan als losse training.

  • Leerlingen ontdekken wat hun aandeel is in de sfeer in de klas
  • Leerlingen reflecteren op hun eigen handelen en dat van de leerkracht
  • De effectieve onderwijstijd neem toe

Technieken

Onze coaches zijn gecertificeerd om verschillende coachtechnieken toe te passen. Volg je een traject bij De Kracht dan kunnen ze de volgende technieken inzetten:

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Hoe zie jij de wereld? En hoe reageer je op dat wat je ziet? Dat ontdek je met NLP. Je gaat aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens om je zo bewust te worden van wat je doet. Met NLP krijg je inzicht in je drijfveren.

Acceptation and commitmenttherapie (ACT)

Met hulp van deze techniek leer jij jezelf beter kennen. Met aandachtsoefeningen en metaforen krijg je inzicht in de waarden die voor jou belangrijk zijn. Met deze waarden op zak kun je gerichte stappen zetten in je werk.

Krachtgericht coachen

Deze techniek zetten we in als jij je sterke kanten wil ontdekken. Waar ben je goed in en hoe kun jij deze kracht inzetten op moeilijke momenten? In gesprekken leer je je belemmeringen kennen en krijg je tools in handen om vanuit je kracht te handelen.

Meer info of een intakegesprek? Neem contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werken aan je praktische vaardigheden?

Wil je jezelf als onderwijsprofessional verbeteren in je vak? Onze begeleiders kijken graag met je mee bij jou op school en adviseren je over manieren om je praktische vaardigheden te verbeteren. Naar Begeleiding & Advies

Meer leren over een specifiek onderwerp?

Wil je meer leren over een specifiek onderwerp? Bijvoorbeeld omdat je mentor wordt of omdat je goed wil omgaan met gedragsproblemen? Bekijk dan de trainingen die we aanbieden. Er zijn trainingen voor onderwijsprofessionals, voor leerlingen en voor teams. Naar Trainingen