Coaching

Wij begeleiden professionals in het onderwijswerkveld om vanuit hun eigen kracht de regie te voeren over hun ontwikkeling.

Inhoud van het coachingstraject

Het coachingstraject kan gericht zijn op uw ontwikkeling op didactisch, pedagogisch of persoonlijk vlak (of een combinatie hiervan). De Kracht werkt met erkende coaches met uitgebreide kennis en ervaring in het onderwijswerkveld. Zij coachen onder andere op basis van krachtgerichte coaching, zijnsgerichte coaching, NLP-practitioner/master, creatieve coaching en beeldbegeleiding.

Doelgroep

Het individuele coachingstraject is bestemd voor alle professionals die werkzaam zijn in het onderwijswerkveld.

Resultaat van het coachingstraject

Na afloop van de coaching heeft u meer kennis over uw eigen mogelijkheden en kunt u deze mogelijkheden bewust inzetten om uzelf optimaal te ontwikkelen.

Duur van het coachingstraject

We overleggen samen met u over het aantal bijeenkomsten en de duur van het coachingstraject en de bijbehorende kosten.

Onze coaches

Astrid Pragt: a.pragt@dekracht.com, mobiel: 06 38 89 93 63

Ivonne van Rij: i.vrij@dekracht.com, mobiel: 06 17 33 10 10

Jolanda Tijmstra: j.tijmstra@dekracht.com, mobiel: 06 51 99 57 95

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

Reacties van deelnemers en schoolleiding

“Zinvol, helder en lekker op de man af. Kijkend naar de toekomst en niet blijven hangen in wat is geweest.”

MBO-school: “We hebben lange tijd problemen gehad met de houding en motivatie van een leerling. Drie gesprekken met de coach van De Kracht maakten niet alleen dat de student de eigen uitstraling tegen het licht hield, maar ook het eigen gedrag. Van potentiele drop out naar modelleerling.”

“De coach heeft ons in korte tijd veel geleerd over de kinderen en over ons zelf. De oplossingen waren concreet en goed toe te passen.”

Schooldirecteur: “Een van mijn docenten wordt al jaren geconfronteerd met negatieve reacties uit de groep op het lesgeven. Na het eerste coachingsgesprek op basis van video-interactiebegeleiding, komt de docent enthousiast bij mij binnen met de woorden: ‘Oh wat fijn, nu zie ik eindelijk wat ik al jaren verkeerd doe. Je denkt het allemaal goed te doen, maar nu zie je het’.”

“Ik voelde me bij mijn coach meteen op mijn gemak, gezien en positief benaderd. De feedback werd altijd vanuit positiviteit gegeven, was helder en helpend.”

“Als directeur zag ik behoefte aan coaching bij onderwijzend personeel.  Bij De Kracht haal ik goede mensen die van een afstandje dichtbij zijn en die snappen waar het om gaat. In niet meer tijd dan nodig is verbeteren zij competenties, zodat nog ingewikkelder kinderen beter worden begeleid dan voorheen.“

“Het was ontzettend prettig om een klankbord als coach te hebben, ze heeft me geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling als docent door eerlijk en duidelijk advies te geven”.

“Het was letterlijk een verademing om te leren over de achtergronden van mijn doen en laten. Doordat het een kader kreeg, een naam, een betekenis, een reden, was het alsof het licht ging schijnen in het donkere bos waarin ik verdwaald was. En bleek de uitgang uit het donkere bos ineens heel dichtbij.”

“Coaching heeft mij erkenning EN herkenning gegeven voor, met en naar mezelf, ik durf open, eerlijk, en tevreden te kijken naar wie ik ben, in welke levensrol dit ook zal zijn!”

“Ik heb echt een groei doorgemaakt. Ik heb een beter besef hoe situaties gekomen zijn, zoals ze waren. De gesprekken hebben inzicht gegeven in de situatie, maar ook hoe ik zelf in elkaar zit.”

“Ik heb veel geleerd, ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en ben duidelijk in wat haalbaar is. Nu zie ik ook het verschil naar anderen wat dit teweeg brengt. Door de coaching zit ik weer lekker in mijn vel en sta weer in mijn kracht. Ik heb mezelf weer teruggevonden.”

“Hoewel een coach-techniek of filmopname confronterend kan zijn, gaf het me een duidelijk beeld waarin ik mezelf kon verbeteren. Daarnaast werd ik me hierdoor ook bewust van mijn sterke kanten en heb ik geleerd op welke manier ik deze in kan zetten in mijn werk. Ik heb het coaching-traject bij de Kracht afgesloten als een meer zelfverzekerde leerkracht die klaar is om zich verder te ontwikkelen.”