“De mens die wil waarnemen en de dingen alleen van buiten ziet, ziet, niets”

[Marcel Proust]

 

Onderzoek

Leren en opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Misschien lukt het leren niet goed bij jouw kind of loopt het niet lekker op het gebied van gedrag of de ontwikkeling. Om te bepalen welke begeleiding het meest geschikt is voor jouw kind, kun je als ouder of verzorger een psychodiagnostisch onderzoek aanvragen.

Psychodiagnostisch onderzoek brengt de ontwikkeling en het gedrag van jouw kind in kaart. Het onderzoek geeft inzicht in de mogelijkheden en belemmeringen van jouw kind. En als je die kent, kan de aanpak thuis en op school beter worden afgestemd op wat jouw kind nodig heeft.

Ben je een ouder of verzorger en wil je een onderzoek aanvragen voor je kind? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze gedragsdeskundige Maud Straathof.

Maud Straathof

Orthopedagoog/generalist

Samenwerking Wij zijn Kas

Wij hebben een fijne samenwerking met Wij zijn Kas, kleine aanbieders, groot in zorg. Door deze samenwerking kan er naast het onderzoek, indien nodig, ook een behandeling of directe begeleiding starten. Hierdoor is hulp voor het kind en de ouders/verzorgers binnen een zorgaanbieder geregeld. Je kunt je voor een traject aanmelden via Wij zijn Kas. Zij stemmen met ons af zodra er iemand beschikbaar is. Scholen kunnen een onderzoekstraject via ons of Wij zijn Kas aanvragen. Voor alle onderzoeken maakt de onderzoeker een duidelijke offerte, zodat de kosten vooraf bekend zijn.

Boven jezelf uitstijgen

Jezelf uitdagen; open staan voor feedback en daarvan willen leren. Zo haal je het mooiste uit jezelf en de ander.