‘Talent bezitten is mooi; talent ontdekken in anderen nog mooier’

[Elbert Hubbard, Amerikaanse schrijver, uitgever, kunstenaar en filosoof]

Oplossingsgericht werken

Wil jij ook graag dat leerlingen/studenten zelf in actie komen? Dat je tijdens gesprekken niet zelf heel hard werkt maar de leerling/student degene is die werkt? Wil je ook leren om vragen te stellen waardoor de leerling/student zelf de oplossing bedenkt? Wil jij ook dat de leerling/student gebruik maakt van zijn eigen hulpbronnen?

Expliciete Directe Instructie 2.0

Wordt er op de school waar jij werkt lesgegeven middels de EDI-methode en wil jij jezelf hier ook in bekwamen? Of wil jij gewoon je kennis opfrissen? In deze training leer je werken volgens het EDI-model.

Toepassen van expliciete directe instructie (EDI) in jouw klas

In deze training leer je werken volgens de EDI-methode. Je vergroot je instructievaardigheden, zorgt voor meer structuur en meer systematische instructie. Het doel? Betere leerresultaten!

Teamtraining Expliciete Directe Instructie 2.0 (EDI)

Met je team terug naar de kern van het vak: onderwijzen! Expliciete Directe Instructie 2.0 (EDI) is een bewezen methodiek waarbij met een heldere instructie en hoge verwachtingen de leerlingen worden geholpen om zich de leerstof eigen te maken.

High Ten Event PO (training in de klas)

Met deze training zorg je voor een veilig klassenklimaat waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Beter bij de les

Beter bij de les is een training in executieve functies bedoeld voor kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar. Er zijn 25 individuele sessies van ca. 50 minuten met het kind. De trainingssessies vinden plaats op school.

High Ten (voortgezet onderwijs)

Vanuit bewustzijn van eigen doen en handelen, meer begrip en respect voor de ander creëren waardoor de sfeer in de klas, en de omgang met elkaar, positief beïnvloed wordt. Deze training wordt in één dag aangeboden.

Omgaan met stress VO/MBO

In deze training krijgen we leerlingen weer in beweging. We leren ze hoe zij ruimte kunnen maken, om van een ongunstige of niet fijne situatie naar een situatie of gevoel te gaan, waar ze wel graag zijn. De oplossingen liggen al in henzelf!

Krachtig groeien en verbinden VO

In deze groepstraining van 5 bijeenkomsten van 1,5 uur voor leerlingen wordt er gewerkt aan het versterken van hun sociale vaardigheden.

Coaching

Heb je een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld samenwerken of leidinggeven? Of wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je steviger en met nog meer plezier in je werk staat? Dan is coaching misschien wel dé oplossing voor jou.

Coaching

Advies

Wil jij jouw medewerkers structureel ondersteunen in hun ontwikkeling? Heb je een ontwikkelvraag die jouw hele team betreft? Dan zijn vaste advies-uren van onze experts misschien de oplossing. Of ga juist voor maatwerk.

Trainingen

Boven jezelf uitstijgen

Jezelf uitdagen; open staan voor feedback en daarvan willen leren. Zo haal je het mooiste uit jezelf en de ander.