‘Talent bezitten is mooi; talent ontdekken in anderen nog mooier’

[Elbert Hubbard, Amerikaanse schrijver, uitgever, kunstenaar en filosoof]

Prikkelverwerking bij leerlingen

In deze training leer je hoe je onder- en overprikkeling kunt herkennen. Je krijgt handvaten om een leerling optimaal te ondersteunen in het omgaan met prikkels. En je leert hoe je een leeromgeving creëert waarin leerlingen op hun gemak zijn, plezier hebben en zich goed kunnen concentreren.

Train de trainer: meidenkracht

In deze training leer je hoe je effectief kunt handelen bij conflicten tussen pubermeisjes. Wat je kunt doen om de meiden te laten stoppen met buitensluiten, kwetsen, liegen, en pesten op social media. En hoe je er het beste op kunt reageren, zodat de rust weer terugkeert in de klas.

Omgaan met stress VO/MBO

In deze training krijgen we leerlingen weer in beweging. We leren ze hoe zij ruimte kunnen maken, om van een ongunstige of niet fijne situatie naar een situatie of gevoel te gaan, waar ze wel graag zijn. De oplossingen liggen al in henzelf!

Krachtig groeien en verbinden VO

In deze groepstraining van 5 bijeenkomsten van 1,5 uur voor leerlingen wordt er gewerkt aan het versterken van hun sociale vaardigheden.

Expliciete Directe Instructie 2.0

Wordt er op de school waar jij werkt lesgegeven middels de EDI-methode en wil jij jezelf hier ook in bekwamen? Of wil jij gewoon je kennis opfrissen? In deze training leer je werken volgens het EDI-model.

Hoera! Ik word/ben mentor

In deze training leer je wat de taken zijn van een mentor en hoe je deze zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Je leert ook wat je kunt doen als het even niet zo lekker loopt.

Geweldloos verzet bij moeilijk gedrag – PO

Deze training helpt jou zo goed mogelijk omgaan met dat lastige gedrag. Zonder boos te worden of te gaan schreeuwen. Je onderzoekt welke manieren van geweldloos verzet jij in jouw dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Jouw eigen voorbeelden zijn belangrijk in deze training.

Een op een in gesprek met je leerling in het V(S)O of MBO

In deze training leer je hoe je opbouwend met deze leerlingen in gesprek kunt gaan en blijven. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar om in een gesprek invloed uit te kunnen oefenen op een leerling, moet je zelf beïnvloedbaar zijn. Je moet je willen en durven openstellen om jouw leerling echt te begrijpen. Hieraan werken we tijdens deze training.

High Ten (voortgezet onderwijs)

Vanuit bewustzijn van eigen doen en handelen, meer begrip en respect voor de ander creëren waardoor de sfeer in de klas, en de omgang met elkaar, positief beïnvloed wordt. Deze training wordt in één dag aangeboden.

Coaching

Heb je een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld samenwerken of leidinggeven? Of wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je steviger en met nog meer plezier in je werk staat? Dan is coaching misschien wel dé oplossing voor jou.

Coaching

Advies

Wil jij jouw medewerkers structureel ondersteunen in hun ontwikkeling? Heb je een ontwikkelvraag die jouw hele team betreft? Dan zijn vaste advies-uren van onze experts misschien de oplossing. Of ga juist voor maatwerk.

Trainingen

Boven jezelf uitstijgen

Jezelf uitdagen; open staan voor feedback en daarvan willen leren. Zo haal je het mooiste uit jezelf en de ander.