‘Talent bezitten is mooi; talent ontdekken in anderen nog mooier’

[Elbert Hubbard, Amerikaanse schrijver, uitgever, kunstenaar en filosoof]

Een op een in gesprek met je leerling in het V(S)O of MBO

In deze training leer je hoe je opbouwend met deze leerlingen in gesprek kunt gaan en blijven. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar om in een gesprek invloed uit te kunnen oefenen op een leerling, moet je zelf beïnvloedbaar zijn. Je moet je willen en durven openstellen om jouw leerling echt te begrijpen. Hieraan werken we tijdens deze training.

Feedback geven en ontvangen

In deze training leer je hoe je feedback op een goede manier ontvangt en hoe je feedback op een zorgvuldige en constructieve manier geeft. Zo tilt feedback de samenwerking met collega’s, leerlingen en ouders naar een hoger niveau.

ACT in coaching en begeleiding

In deze training leer je de technieken van ACT en ga je ermee oefenen. Met de ACT-technieken help je de medewerkers die je coacht om inzicht te krijgen in hun belemmerende overtuigingen en patronen.

Faalangstreductietraining voortgezet onderwijs (groepstraining)

In deze training leer je hoe je beter om kunt gaan met spanning/stress en krijg je inzicht in je eigen patronen.

Executieve functies in het PO

Vaak is het dezelfde leerling die spullen vergeet of dingen kwijt is. Anderen hebben moeite zich te concentreren of om aan hun schoolwerk te beginnen. Een achterstand in de ontwikkeling van executieve functies zou daarin een rol kunnen spelen! En daar is wat aan te doen!

Op weg naar een groeigerichte leermentaliteit

In de training Op weg naar een groeigerichte leermentaliteit leer je begrijpen op welke manier mentaliteit invloed heeft op het leergedrag van leerlingen. En hoe jij deze leermentaliteit kunt beïnvloeden.

Hoera! Ik word/ben mentor

In deze training leer je wat de taken zijn van een mentor en hoe je deze zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Je leert ook wat je kunt doen als het even niet zo lekker loopt.

Omgaan met het gedrag van jongens in het onderwijs

In deze training krijg je inzicht in het jongensbrein en leer je hoe de ontwikkeling van jongens verloopt. We geven je handvaten om jongens beter te begeleiden op school, zodat ze lekkerder in hun vel zitten.

Geweldloos verzet bij moeilijk gedrag – VO

Deze training helpt jou zo goed mogelijk omgaan met dat lastige gedrag. Zonder boos te worden of te gaan schreeuwen. Je onderzoekt welke manieren van geweldloos verzet jij in jouw dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Jouw eigen voorbeelden zijn belangrijk in deze training.

Coaching

Heb je een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld samenwerken of leidinggeven? Of wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je steviger en met nog meer plezier in je werk staat? Dan is coaching misschien wel dé oplossing voor jou.

Coaching

Advies

Wil jij jouw medewerkers structureel ondersteunen in hun ontwikkeling? Heb je een ontwikkelvraag die jouw hele team betreft? Dan zijn vaste advies-uren van onze experts misschien de oplossing. Of ga juist voor maatwerk.

Trainingen

Boven jezelf uitstijgen

Jezelf uitdagen; open staan voor feedback en daarvan willen leren. Zo haal je het mooiste uit jezelf en de ander.