‘Talent bezitten is mooi; talent ontdekken in anderen nog mooier’

[Elbert Hubbard, Amerikaanse schrijver, uitgever, kunstenaar en filosoof]

Beeldcoaching

In deze training doorlopen we samen een eerste beeldcoachtraject. We werken er naar toe om zelfstandig beeldcoachtrajecten op te kunnen pakken en begeleiden. Aan bod komt het intakegesprek, jouw rol (en taak) als coach, de communicatieprincipes, het analyseren van beelden en de micro-analyse.

Verschillen in de klas

Iedere leerling is anders en als onderwijsprofessional wil je ze allemaal zo goed mogelijk helpen. Geen wonder dat je je soms afvraagt: hoe dan? In deze training helpen we je daarbij.

Beter bij de les

Beter bij de les is een training in executieve functies bedoeld voor kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar. Er zijn 25 individuele sessies van ca. 50 minuten met het kind. De trainingssessies vinden plaats op school.

Geweldloos verzet bij moeilijk gedrag – VO

Deze training helpt jou zo goed mogelijk omgaan met dat lastige gedrag. Zonder boos te worden of te gaan schreeuwen. Je onderzoekt welke manieren van geweldloos verzet jij in jouw dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Jouw eigen voorbeelden zijn belangrijk in deze training.

Impulsregulatie training VO-MBO

Impulsen leiden veelal tot iets goeds. Het zijn plotselinge gedachten, die vaak ‘zinvol gedrag’ kunnen veroorzaken. In deze gevallen is er niet zoveel aan de hand. Bij leerlingen met regulatie problemen kunnen deze gedachten leiden tot gedrag dat in een onderwijssituatie als storend en ondermijnend ervaren kan worden.

Omgaan met het gedrag van jongens in het onderwijs

In deze training krijg je inzicht in het jongensbrein en leer je hoe de ontwikkeling van jongens verloopt. We geven je handvaten om jongens beter te begeleiden op school, zodat ze lekkerder in hun vel zitten.

High Ten Event PO (training in de klas)

Met deze training zorg je voor een veilig klassenklimaat waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Krachtig coachen met NLP

In deze training verrijk je je NLP-toolbox met verschillende technieken die je bij het coachen kunt toepassen. De technieken helpen eventuele hindernissen weg te nemen die jouw gesprekspartner in de weg staan bij het behalen van zijn doel.

Examenvrees training VO-MBO

Examenvrees is de angst om te zakken voor een examen, toets of overhoring. Deze angst kan zich uiten in negatieve gedachten en stress. Het doel van deze training is het beter leren omgaan met de examenvrees.

Coaching

Heb je een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld samenwerken of leidinggeven? Of wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je steviger en met nog meer plezier in je werk staat? Dan is coaching misschien wel dé oplossing voor jou.

Coaching

Advies

Wil jij jouw medewerkers structureel ondersteunen in hun ontwikkeling? Heb je een ontwikkelvraag die jouw hele team betreft? Dan zijn vaste advies-uren van onze experts misschien de oplossing. Of ga juist voor maatwerk.

Trainingen

Boven jezelf uitstijgen

Jezelf uitdagen; open staan voor feedback en daarvan willen leren. Zo haal je het mooiste uit jezelf en de ander.