‘Talent bezitten is mooi; talent ontdekken in anderen nog mooier’

[Elbert Hubbard, Amerikaanse schrijver, uitgever, kunstenaar en filosoof]

Hechting en trauma – basis

In deze training gaan we in op de nieuwste inzichten, modellen en ontdekkingen op het gebied van trauma en hechting. En op wat dit betekent voor jou in je werk. We behandelen theorie en we kijken naar jouw persoonlijke wensen, zodat jij een ‘eigen handleiding’ krijgt voor het omgaan met hechting en trauma.

Ouderbetrokkenheid 3.0

In deze training leer je hoe je in een gesprek met ouders weerstand kunt wegnemen en jouw boodschap kunt overbrengen. Je leert bouwen aan een constructieve relatie.

Activerende werkvormen

In deze training gaan we kijken welke activerende werkvormen voor jou goed werken.

Toepassen van expliciete directe instructie (EDI) in jouw klas

In deze training leer je werken volgens de EDI-methode. Je vergroot je instructievaardigheden, zorgt voor meer structuur en meer systematische instructie. Het doel? Betere leerresultaten!

Kijken met kinderen

Wil je de sfeer verbeteren in je klas? En wil je dat leerlingen zien hoe zij bijdragen aan de sfeer en dat ze eigenaarschap ontwikkelen? Dan is de groepsinterventie ‘Kijken met kinderen’ een goed middel.

Oplossingsgericht werken

Wil jij ook graag dat leerlingen/studenten zelf in actie komen? Dat je tijdens gesprekken niet zelf heel hard werkt maar de leerling/student degene is die werkt? Wil je ook leren om vragen te stellen waardoor de leerling/student zelf de oplossing bedenkt? Wil jij ook dat de leerling/student gebruik maakt van zijn eigen hulpbronnen?

Op weg naar een groeigerichte leermentaliteit

In de training Op weg naar een groeigerichte leermentaliteit leer je begrijpen op welke manier mentaliteit invloed heeft op het leergedrag van leerlingen. En hoe jij deze leermentaliteit kunt beïnvloeden.

Feedback geven en ontvangen

In deze training leer je hoe je feedback op een goede manier ontvangt en hoe je feedback op een zorgvuldige en constructieve manier geeft. Zo tilt feedback de samenwerking met collega’s, leerlingen en ouders naar een hoger niveau.

Teamtraining Expliciete Directe Instructie 2.0 (EDI)

Met je team terug naar de kern van het vak: onderwijzen! Expliciete Directe Instructie 2.0 (EDI) is een bewezen methodiek waarbij met een heldere instructie en hoge verwachtingen de leerlingen worden geholpen om zich de leerstof eigen te maken.

Coaching

Heb je een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld samenwerken of leidinggeven? Of wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je steviger en met nog meer plezier in je werk staat? Dan is coaching misschien wel dé oplossing voor jou.

Coaching

Advies

Wil jij jouw medewerkers structureel ondersteunen in hun ontwikkeling? Heb je een ontwikkelvraag die jouw hele team betreft? Dan zijn vaste advies-uren van onze experts misschien de oplossing. Of ga juist voor maatwerk.

Trainingen

Boven jezelf uitstijgen

Jezelf uitdagen; open staan voor feedback en daarvan willen leren. Zo haal je het mooiste uit jezelf en de ander.